Go to content

Main menu:

Škola s planom B
Svi koji rade s mladim sportašima svjesni su činjenice da samo manji dio tih  mladih ljudi svoju karijeru okruni kvalitetnim ugovorom koji im omogućava  ispunjen život. "Pitagora" zato daje ključeve uspjeha mladim sportašima tako što  omogućava karijerno savjetovanje, posebno usmjereno na sportske i druge studije  u inozemstvu.
U Pitagori se provode SAT i TOEFL ispiti, koji su preduvjet za upise na  studije u SAD-u. Mnogi mladi sportaši pripremali su se za SAT i polagali ga u  Pitagori, a za naše učenike sportaše pripreme su besplatne.
Pitagora ima potpisan sporazum o suradnji s agencijom UniWorld koja učenicima  omogućava traženje studija bez ikakvih dodatnih troškova roditeljima. Mnoga  europska sveučilišta pružaju izvrsne uvjete mladim sportašima za učenje i  bavljenje sportom. Npr., vlada Velike Britanije na povoljan način kreditira  dodiplomski za sve studente iz EU i u ponudi su fakulteti koji se bave sportskim  studijima poput London Metropolitan University (Physical Education and Football  Coaching with Arsenal), University of Bedfordshire (Sport Studies), University  College Bimingham (Sport and Fitness Studies), University of Derby (Sport and  Exercise Studies). Za one koji se vide u akademskoj karijeri na području  ekonomije - tu su fakulteti poput South Bank University u Londonu kao i mnogi  drugi studijski programi na više od 40 britanskih sveučilišta. Programi na  engleskom jeziku dostupni su i u mnogim drugim državama EU uz kvalitetne  stipendije. Za učenike koji planiraju nastavak obrazovanja u RH dostupan je  najbolji program priprema za državnu maturu.


Back to content | Back to main menu