Go to content

Main menu:

Iz Velike Britanije javila nam se naša bivša učenica Lara Šodan koja upravo završava prvu godinu "Dizajna interijera" na Middlesex University u Londonu. Odgovor na upit kako se snalazi na prvoj godini donosimo u nastavku:
"Izabrala sam studiranje u Velikoj Britaniji zbog smjera kojeg nisam mogla upisati u Hrvatskoj. Način studiranja je drugačiji. Većina nastave se odvija kroz praktični rad i ne gubi se vrijeme na nebitne informacije. Tijekom prve godine studija, imali smo mogućnost otputovati u Pariz. U Parizu smo proveli 3 dana radi projekta kojeg smo morali odraditi tako da smo slikavali određene zgrade i prostorije. Vodili su nas u razne muzeje vezane za arhitekturu i poznato glavno sjedište modnog branda Louis Vuitton!
Na sveučilištu mi se pruža i mogućnost da godinu dana radim u struci nakon druge godine studija, što mi ujedno daje mogućnost da produžim školovanje, podignem diplomu na višu razinu te lakše se zaposlim po završetku studija. Nisam još sigurna gdje ću ići ni što raditi, ali imam cijelu godinu na raspolaganju za odlučiti.
Što se tiče ispita, moj smjer nema ispite, vec eseje. Pri kraju svakog semestra objavljujemo portfolio u kojemu su dva projekta koje smo napravili u tom semestru. Za te projekte imamo na raspolaganju radionicu za 3D modele, gdje možemo koristiti i 3D printere. Sto se tice prakse još ne znam gdje bih pošto je to tek nakon druge godine pa ću to pomalo sljedeće godine odlučiti.
Iskustvo studiranja u multikulturalnom gradu i mugućnosti koje pruža za moju daljnju perspektivu, te upoznavanje studenata iz cijeloga svijeta, nešto je neprocjenjivo."Naši učenici u VB

2015./2016.
Vana Bigava- University of Greenwich, Game Design
Ian Paligorić- University of Derby, Marketing (PR & Advertising)

2016./2017.
Matea Bulić- Univesity of Hertfodshire Pharmaceutical Science
Maksimilian Bruno Perić- Oxford Brookes University, International Business Management
Lara Šodan- Middesex University, Interior Design

Andrea Planinsek - generacija 2005/2006 (link na članak)

Back to content | Back to main menu